Match vrijdag 30 mei

Tegenstander : ZVC Dynamo

SoccerBoys – ZVC Dynamo : 8 – 4

Bruno (1/2G, 1/2V), Patrick (1/2G), Michael, Erwin, Ivan, Tim (1/2), Nico (1/2).

De eerste helft speelden de SoccerBoys met toezichter Patrick als gelegenheidskeerper. Dynamo versierde de betere kansen en kwam terecht 0-2 voor. In de tweede speelhelft beschikten de SoccerBoys over een volledige ploeg en nam hoofdkeeper Bruno opnieuw post tussen zijn palen. Hij zou zich slechts nog maar twee keer moeten omdraaien. De Soccerboys controleerden in de twee helft de match en liepen op kousevoeten uit. Omwille van een onoplettendheid van de scorebordmeester pronkte 8-4 als einduitslag niettegenstaande de Soccerboys negen keer gescoord hadden. Het dient gezegd te worden dat het doelpuntenverschil tussen de beide ploegen steeds kleiner wordt.

Bruno(G), Erwin, Koen, Ivan, Tim, Jan, Pasjotter Tim

Onder druk van de tegenstander, die met hun sterkste bezetting kwam opdagen, werd geopteerd om mini-voetbal te spelen. De Plaskes startten furieus en troffen binnen de eerste spelminuten twee keer het doelkader. Tegen de gang van het spel in kwamen de Soccerboys 2-0 voor. De volgende 20 minuten was het balbezit in evenwicht maar liepen de Soccerboys uit tot 4-1. De overwinning is binnen dachten de Soccerboys maar de Plaskes scoorden maar liefst zes keer op minder dan vijf minuten tijd (4-7). Deze mentale tik kwamen de Soccerboys niet meer te boven want de eindstand werd 8-12. Op 27 juni, ter sluiting van het seizoen, wordt de terugmatch gespeeld.

06 mei 2008

Match zaterdag 17 mei

De Plaskes wensen hun veldvoetbalseizoen in schoonheid af te sluiten en dagen ons daarom nogmaals uit voor een onderling duel, op ZATERDAG 17 mei. De aftrap zal vermoedelijk om 3u gegeven worden. Om uitgerust aan de aftrap te verschijnen, zullen we uitzonderijk niet spelen op vrijdag 16 mei.
WIJZIGING !!! INGEVOLGE HET GROTE AANTAL AFZEGGINGEN WORDT DEZE MATCH AFGELAST, VRIJDAGAVOND WORDT WEL GEMINIVOETBALD (zie onderstaand bericht).

Match vrijdag 16 mei 2008

Tegenstander: De Ronaldinho's

Een aantal weken geleden, toen duidelijk werd dat er een wedstrijd veldvoetbal voorzien was op zaterdag 17 mei tegen de Plaskes, hebben we uitzonderlijk ons speeluur op vrijdagavond vrijgegeven. Inmiddels werd dit ingenomen door de Ronaldinhos. Gelet zij geen tegenstander vonden, spelen wij nu tegen hen. Wie zou er (geen) deel kunnen uitmaken van de Soccerboys?

- - -
SoccerBoys - De Ronaldinho's : 3 - 2

Bruno (G), Tim, Peter aka nonkel, Michaël, Ivan, Jan

De Ronaldinho's startten ijverig maar de Soccerboys speelden kort op de bal en konden het matchtempo wat milderen. Na een kwartier spelen kwamen de Soccerboys beter in de match en combineerden vlotjes, zelfs de ronaldinho's werden er bij momenten een beetje duizelig van. Na 25min spelen was het een eerste keer raak: 1-0. Nog geen twee minuten later trapte Jan, in bloedvorm vandaag, een voorzet binnen. Intussen hield Bruno de tegenstand af met enkele tussenkomsten, maar het bleef spannend want twee afgeweken ballen brachten de Ronaldinho's tot 2-2 terug. 10 minuten voor tijd haalde Jan -onze stofzuiger van dienst- nog eens hard uit naar doel en legde daarmee de verdiende eindcijfers vast.

Man van de match: Jan (27" ; 51").

Match vrijdag 9 mei

Tegenstander : Heracles

In maart verloren we nipt van deze ploeg. Deze week zullen ze, in tegenstelling tot de vorige keer, met hun sterkste bezetting aantreden.

- - -
SoccerBoys - Heracles : 5 - 5

Tim (G), Johan, Erwin, Koen, Steven, Nico, Tim (Pasjotters)

Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat deze match wel eens in de laatste minuten zou kunnen beslecht worden. Heracles kwam met een gelukje voor. De Soccerboys herstelden snel, namen stelselmatig de match in handen, legden enkele prachtige combinaties op de mat, maar scoorden uiterst moeizaam. Er werd zelfs té veel gecombineerd, iets wat nonkel nooit zou geloven mocht hij dit verslag lezen. Via een handspel van Tim kreeg Heracles terecht een vrije schop die looihard tegen de netten vloog (2-4). Toen was het tijd voor de goal van de match. De doelman van Heracles komt met de bal tot quasi aan de middellijn, stampt de bal pal op het gezicht van een opzittende Johan, de bal caprioleert over de doelman en rolt tergend traag naar het doel. De doelman van Heracles komt met zijn sliding, om te bal tegen te houden, net te laat. Met dank aan het gezicht van Johan. Eventuele onkosten kunnen via de verzekerig gerecupereerd worden. De Soccerboys scoren nog tweemaal. 5-4. Via een fout in de verdediging van de Soccerboys kon Heracles alsnog gelijk maken. Gelet op het aantal versierde kansen verdienden de Soccoerboys meer.