Wie komt (niet) om te Zottegemnaren mee in te blikken?
- - -
Soccerboys - De Plaskes : 6 - 4

Bruno (G), Johan, Koen, Wannes, Dimitri, Nico, Guido

De SB's controleerden de ganse wedstrijd waardoor de Plakes, niettegenstaande ze met hun sterkste opstelling aanwezig waren, nooit een vuist konden maken. Mooie verdiende overwinning!

Blauw: Bruno, Nico, Guido, Dimitri, Jean-Marie

Gedurende de eerste 45 minuten waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd. De wederoptredende Guido veegde de brilscore van het bord en omdat wit nogal vaak het doelhout trof, stond blauw 5-4 voor bij aanvang dan het laatste kwart. Maar toen sloegen de blauwhemden rood aan, hun spel zakte als een pudding in elkaar en wit scoorde aan de lopende band waardoor wit alsnog een zeer ruime zege kon behalen.

Man(nen) van de match: Wannes en Kevin vonden elkaar blindelings en scoorden enkele pareltjes.

Match vrijdag 13 februari

Tegenstander : Jonge Doeljagers Viane

- - -
Soccerboys - Jonge Doeljagers Viane : 4 - 9

Bruno (D), Johan, Koen, Michael, Nico, Peter

De griep raakt maar niet uit de ploeg. Pascal moest op het allerlaatst nog afblazen en Johan verscheen ziek aan de aftrap. De eerste twintig minuten had de tegenstander duidelijk het meeste balbezit en de beste doelpogingen maar omdat de SB's tot drie maal toe een cadeau met een grote strik kregen, stond het slechts 3-5. De daaropvolgende 10 minuten hadden de SB's duidelijk de beste kansen maar scoren lukte niet, integendeel, in plaats van 4-5 te worden werd het 3-6 en was de veer gebroken. De SB's probeerden nog maar het vat was leeg en de tegenstander kon vlot uitlopen, pas in de laatste minuut milderde Peter tot 4-9.

Feit van de dag: Na de wedstrijd vroegen de SB's zich af of ze nu met 6, met 5 of met 4,5 man gespeeld hadden.

14 februari 2015

Donderdag 12 februari

Beker van België: Anderlecht - Gent

Twaalf SB's zakten af naar het Astridpark om de paars-witten van dienst naar een vlotte 3-0 overwinning te loodsen in de halve finale van de beker.

Zaterdag 7 februari

Dorpsquiz WOSH

De quizploeg van de Soccerboys behaalde met Bruno, Christine, Ilse en Annemie een verdienstelijke 15e plaats op 27 deelnemende ploegen.

Blauw: Bruno, Koen, Kris, Kenrick

Met de griep in de ploeg kwamen er uiteindelijk maar 7 spelers opdagen. De mini-goalen werden bovengehaald en werden op de baklijnen geplaatst. Omdat het niet makkelijk is om twee evenwaardige ploegen samen te stellen met een 3 tegen 4 verdeling schudde de voorzitter een nieuwe puntentelling uit zijn mouw: Eén goal voor de winnende ploeg telt voor één; Eén goal bij een gelijke stand telt voor één; Eén goal van de achterstaande ploeg telt voor 2. De regel behaalde het beoogde effect want tot de laatste minuut was het spannend wie de wedstrijd zou winnen.

Feit van de dag: Manager Julien kon zijn ogen niet geloven toen hij de historische score 29-27 zag staan. "Dat zijn zesenvijftig doelpunten in één uur."