21 mei 2007

Tornooi Sint Lievens Houtem

Het jaarlijkse tornooi zit er weer op. Gelukkig waren de weergoden ons dit jaar beter gezind dan de voorbij 2 jaar.
Zaterdagmorgen 09.30 u , vol goede moed aftrap van de 1e match tegen "De konkurrentie". Dankzij dapper verweer tegen een sterkere tegenstander was het aan de rust slechts 1-0. Kort nadat we zelfs op 1-1 waren gekomen gaven we teveel kansen en te makkelijke goals weg zodat het verdict uiteindelijk 7-1 was. Sterk overdreven cijfers.
Om 11.00 u stond "perdido" geprogrammeerd. Ook hier hielden we lang stand, maar tegen de 4 goals van de tegenstander konden we weinig inbrengen, paar keer tegen de paal enzo, maar meer niet . Eindstand 4 - 0. Ook hier , al bij al, overdreven cijfers.
Nul op zes, tja, was de hoogste tijd om de innerlijke mens wat te versterken bij Maitre d'Hotel Marcelinho, en om eens te bezinnen hoe we het verder zouden aanpakken.
Om 15.00 u wachtten "de graantjes" ons op (op opgepikt te worden). Dit was een haalbare tegenstander en die moesten we gewoon verslaan. Dankzij een doelpunt van Nico-de witten- Vanderlinden slaagden we in dit opzet en werd het uiteindelijk een krappe maar oververdiende zege 1-0
Laatste match van de dag was tegen "FC Houtem" . Een kwalitatief sterkere tegenstander maar wilden we op zondag een goeie uitgangspositie verwerven, moest ook hier gewonnen worden. We gingen door op het elan van de vorige wedstrijd en , mede aangemoedigd door Tamara, Marcel, Bruno en Basiel, haalden we een 3-2 overwinning. Verdiend !
Wat was het een spannende strijd in poule C. De 1e 2 (konkurrentie en fc houtem) haalden 7 punten. Soccerboys Herne en Perdido haalden 6 punten (maar wij werden 3e omwille van meer gewonnen matchen). De Graantjes eindigden laatste met 1 schamel puntje.

Dankzij een 3e plaats namen we het zondagvoormiddag (09.30u) op tegen de nummer 4 uit poule A, "jeugdhuis Reflex". Een plezant matchken waar we nooit in de problemen zijn gekomen en dat we uiteindelijk vrij vlot wonnen met 3-1.
We zouden dus strijden voor plaats 9 tot 12 (op 20)

Voor de meeste spelers is het tornooi echter (in het hoofd ) hier geëindigd want de 2 nog resterende matchen waren van zeeeeeeer bedenkelijk niveau. De spirit was volledig weg, weinig inzet, slordige passen, precies een bende kiekens zonder kop die niet wisten waar lopen. 7-1 de boot in tegen "de pubsjotters" en 9-2 onderuit tegen "de nonkels"... 't was genoeg geweest. Ook bij coach en traiteur Marcel sloegen toen de stoppen door. Hij verdacht een speler van "de nonkels" ervan bij Anderlecht te spelen wegens te groot showgehalte. Bijna gingen die 2 met elkaar in de clinch, bijna dus....

Uiteindelijk belandden we toch op een verdienstelijke 12e plaats, verdienstelijk zeker als je weet dat 80% van de deelnemende ploegen in competitieverband spelen, en wij eigenlijk maar voor de fun meedoen.

Nog even de quote van het tornooi meegeven. Toen nonkel tijdens de laatste match aan Tip vroeg waarom hij de bal altijd ver buiten sjotte antwoordde deze laatste : "waarom zou ik jullie de bal geven ? Ge kunt er toch niets mee doen"....

Speelden mee :
tegen konkurrentie : Tim, Erwin, Kris, Bart, Michael en Koen
tegen perdido : Tim, Erwin, Kris, Bart, Michael, Nico en Koen
tegen de graantjes ; Tim, Erwin, Bart, Michael, Nico en Koen
tegen FC houtem : Tim, Erwin, Bart, Michael, Nico en Koen
tegen jeugdhuis reflex : Tip, Nonkel, Tim, Bart, Michael, Nico en Koen
tegen de pubsjotters : Tip, Nonkel, Tim, Bart, Michael en Koen
tegen de nonkels : Tip, Nonkel, Tim, Bart, Michael en Koen


Al bij al hebben we er toch weer van genoten en kijken we al uit naar volgend jaar. We kunnen alvast beginnen oefenen.
De redacteur

Bruno zei

Amaai wa ne joekel van een verslag :D
Wel objectief en goed gedaan. Volgend jaar beter (vaneigens, want dan ga ik meedoen ;))


Nico zei

Dienen redacteur wordt zeker de letter betaald!? Tis wel tof.