- - -
Onderling duel : 10 - 15

Blauw: Koen, Willy, Christophe V, Davy
Oranje: Christophe L, Michael, Bruno, Nico

Omdat er slechts 8 moedigen de hitte in de sporthal kwamen trotseren, werd besloten mini-voetbal te spelen en de doelen naar binnen te schuiven. Aanvankelijk kon blauw telkens uitlopen maar beende oranje telkens bij. Na 25 minuten, bij een 5-6 stand, werden de rollen omgedraaid met dat verschil dat blauw hun achterstand niet meer kon inhalen zelfs niet door het omzetten van hun strafcorners, iets wat oranje duidelijk wel nog moet oefenen. De laatste 10 minuten was de veer bij blauw volledig gebroken.

Feit van de dag: Willy scoort nog eens, hoeveel weken ... euh maanden is dat niet geleden ;-)

20 mei 2018

Match vrijdag 25 mei

Tegenstander: ZVC Roda 09

Wie komt (niet)? Huidig seizoen hebben we nog maar zelden verloren maar wel al tegen deze tegenstander!
- - -
ZVC Roda 09 - Soccerboys : 6 - 7

Bruno (G), Koen, Michael, Jimmy, Dimitri, Nico

De thuisploeg profiteerde van het feit dat de SB's zich de eerste minuten nog wat moesten aanpassen aan de 'broeierige' zaal en kwamen 1-0 voor. Eénmaal de verkenningsfase voorbij konden de SB's het scorebord opnieuw in evenwicht brengen en werd het een echt kat- en muisspel: 2-1, 2-2, 3-2, 3-3. Na een half uur werd even een rustpauze gehouden en werd van speelzijde gewisseld. Opnieuw moesten de SB's van de nieuwe situatie bekomen, maar gelukkig vergat de thuisploeg te scoren. De SB's lieten de tegenstander het spel maken en loerden op de counter. Met succes! O.a. door twee 'holderdebolder'-doelpunten van Jimmy werd het 4-7 met nog 6 minuten op de klok en leek de wedstrijd gespeeld. De tegenstander gaf echter niet af en kwam zelfs nog terug tot 6-7 waardoor de SB's de laatste minuten met de daver op het lijf speelden.

Feit van de dag: Dimitri had niet op het wedstrijdblad mogen staan wegens te veel speelbeurten in het rood. Al geen geluk dat de tegenstander ons reglement niet kent ;-)

Oranje: Bruno (G), Davy, Wannes, Jimmy, Christophe V

Oranje begon heftig en na een half uur stond het maar liefst 1-6. Tijd om de truckendoos boven te halen dachten ze bij blauw. Johan, die slechts kwam kijken, werd in het doel geplaatst waardoor blauw toch nog wat aan de achterstand kon knagen.

Feit van de dag: De bediening van het scorebord lag in de handen van de jeugd (Wout en Robbe) en dat was er aan te zien, plots stond het maar liefst 86-1

06 mei 2018

Match vrijdag 11 mei

Tegenstander: FC Chalsea

Na het collectief slaapmoment van een maand geleden hoopt de manager op eerherstel. Wie kom (niet)?
- - -
Soccerboys - FC Chalsea : 14 - 11

Bruno (G), Pascal, Davy, Michael, Dimitri, Nico

De SB's bleken slechts met 6 te zijn. Nico had zijn beloofde wekker niet mee en dat was er aan te zien. De eerste 5 minuten sliepen de SB's duidelijk nog en stond een droge 0-3 op het bord. De SB's rechtten echter hun rug en na een kwartier stond het zelfs al 5-3.  Een voorsprong die ze nooit meer uit handen zouden geven dankzij puike reddingen van Bruno en vlijmscherpe aanvallen van Davy en Dimitri.

Opmerkelijk: De SB's speelden quasi de volledige wedstrijd met slechts 5 man. Pascal was een tijdje te laat, vervolgens was bim bam bom bij Nico en toen die opnieuw opgelapt was, viel Pascal geblesseerd uit.

Man van de match: De prijs moet met z'n drieën verdeeld worden: Bruno, Davy, Dimitri

Quote van de dag: Kenny van FC Chalsea nadat er wat gemekker bij hun in de ploeg was: "Met kakken win je niet"