02 juli 2011

Match vrijdag 29 juli

Tegenstander: ZVC Roda 09

Naar analogie met vorig jaar wordt het nieuwe seizoen op verplaatsing op gang geschoten. De eerste wedstrijd gaat door te Herzele in de sporthal "Steenoven" en dit tussen 20 en 21 uur.

Wie komt en wie niet?
- - -
ZVC Roda 09 - Soccerboys Herne : 6-5

Bart (G), Koen, Michael, Davy, Tim, Nico

De SB's namen een blitsstart en stonden na 8 minuten al 0-2 voor met twee doelpunten van Nico waarvan vooral het voorbereidende werk van Tim en Davy noemenswaardig was! Met twee floddergoalen kon Roda 09 na twintig minuten niet alleen het spelverloop maar ook het scorebord opnieuw in evenwicht brengen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd wat zich duidelijk vertaalde in het scoreverloop 2-3, 3-3 en 4-3 aan de rust. Na de rust kon Michael via een magistraal schot in de kruising alweer gelijk maken 4-4. Beide ploegen gaven zich voor de volle 100%, Koen gooide zelfs zijn enkel in het spel. Davy daagde verschillende keren op voor de keeper van Roda09, die telkens aan het langste eind trok. En ook gelegenheidsdoelman Bart speelde verdienstelijk, dankzij enkele van zijn snelle reflexen werd de schade beperkt tot 6-4. Het slotoffensief van de SB's werd te laat ingezet waardoor ze met 6-5 de boot ingingen.
Feit van de dag: Niettegenstaande de SB's slechts met 6 waren, was een gelijkspel een juistere eindstand geweest.