26 juli 2020

Richtlijnen COVID-19


Op 1 augustus gaat de sporthal opnieuw open. De veiligheidsraad van 23 juli heeft voor het sporten alsnog geen bijkomende beperking opgelegd. Uiteraard zijn er nog steeds verschillende maatregelen van kracht om veilig en vlot te kunnen en mogen sporten. Deze kunnen jullie hier nalezen:

Tot nader order spelen wij geen wedstrijden tegen andere teams. Om de onderlinge duels zo veilig mogelijk te laten verlopen, hebben wij de maatregelen van de overheden nog wat verder aangescherpt. Veiligheid voor alles!

We vragen jullie daarom om onze richtlijnen aandachtig door te nemen en rigoureus toe te passen:

1) Als je ziek bent, of als iemand van je bubbel is ziek, blijf dan thuis.
In afwijking van ons huisreglement worden er geen credits afgetrokken als je niet komt maar wel al aangemeld was (art. 6.3 en 6.4).

2) Wie niet aangemeld is, komt niet
In het kader van 'contact-tracing' dienen wij aanwezigheidslijsten bij te houden. Deze blog zal daartoe dienst doen, met andere woorden: wie niet aanmeldt, komt niet en kan ook niet deelnemen! Kom ook alleen. Supporters zijn helaas niet welkom.

3) Kom in uitrusting naar de match
De kleedkamer is vrij toegankelijk maar wordt bij voorkeur enkel gebruikt NA afloop van de match.

4) Mondmaskers zijn verplicht in de sporthal
Het mondmasker kan alleen afgezet worden tijdens de match. Op het einde van de match moet het mondmasker onmiddelijk terug op, dus ook in de kleedkamer. Tijdens het douchen kan het mondmasker uiteraard wel afgezet worden. Het dragen van een mondmasker TIJDENS de match wordt sterk aangeraden. De club voorziet daartoe voor iedere deelnemer één speciaal masker.

5) Handen ontsmetten bij het betreden van de sporthal, tijdens en na de match
Er wordt ontsmettingsmiddel voorzien aan de hoofdingang van de sporthal. We raden aan de handen te ontsmetten bij het verlaten van het speelterrein (vb. bij een spelerswissel, alvorens zitbanken of deuren aan te raken, de kleedkamer of sanitair te betreden, enz). Iedereen dient zijn eigen ontsmettingsmiddel mee te brengen.

6) Hou steeds 1,5m afstand 
Behalve tijdens het sporten.

7) Raak je gezicht niet aan
Ook wie geen symptomen vertoont, kan drager zijn van het virus. Bij contact kan dit worden doorgegeven. Vermijd daarom je gezicht aan te raken. Draag handschoenen als je zo beter onthoudt dat je je gezicht niet mag aanraken.

8) Neem zelf een drankje mee
De cafetaria wordt door ons niet gebruikt, ook al is deze open (de regels horeca worden er toegepast). Wie de cafetaria toch gebruikt na de match neemt niet meer deel aan de volgende wedstrijden.

9) Gebruik van de kleedkamer na de wedstrijd
Het winnende team van het onderling duel gaat de kleedkamer als eerste binnen en dient deze binnen de 10 minuten te verlaten. Het verliezende team kan pas daarna de kleedkamer betreden (tenzij de zaalwachter toestaat dat een tweede kleedkamer gebruikt mag worden). In de kleedkamer wordt niet gepraat. Douchen is mogelijk, gebruik daarbij alleen eigen gerief. We raden aan de kleedkamer niet te gebruiken en je thuis te douchen. 

10) Verlaten van de sporthal
De sporthal verlaat je via de gang die uitgeeft op het omniplayterrein zodat er geen kruising is met de sporters die na jou komen. Eenmaal buiten kan het mondmasker afgezet worden.

Tip: Je kan deze 10 geboden beitelen in steen, maar het is natuurlijk gemakkelijker om ze gewoon af te drukken
😊

Onze maatregelen blijven van kracht tot op het ogenblik dat de overheid alle corona-maatregelen opheft (dwz. op het einde van de "fase 6"). Bij inbreuk kan de wedstrijd definitief gestaakt worden.

Wie zelf ideëen heeft om het nog veiliger te laten verlopen, kan deze hier posten!